torek, 26. avgust 2014

KAKO POCENI OLEPŠATI STARO POHIŠTVO?

Vsak ima doma kakšno staro omaro, predalnik ali kaj podobnega in je morda mnenja, da se tega ne da več lepo uporabiti v prenovljenem stanovanju. No, izrez iz folije po meri ponuja ogromno možnosti, da pohištvo osvežimo, olepšamo in ga prilagodimo, da se lepo ujema s prostorom. V nadaljevanju je samo en primer, kaj se lahko naredi z 20 let starim pohištvom.

    Prej - potem

Postopek

Na internetu smo poiskali želeni motiv in ga na računalniku obdelali ter pripravili za izrez iz folije. Z rezalnikom smo motiv v našem primeru izrezali iz črne folije. Sledilo je odstranjevanje delov folije, ki jih ne potrebujemo. Tako smo dobili izbrani motiv v obliki nalepke.

    1. Priprava datoteke  2. Izrez po meri  3. Čiščenje izrezane folije

Z leti je nekoč bel predalnik porumenel, tudi ročaji so postali rahlo rumenkasti. Ročaje smo zato odstranili, površino predalov pa prelepili z rumeno folijo.



Stare ročaje smo nadomestili z novimi, takšnimi, ki so nam bili všeč - kar predstavlja minimalen strošek. Predalnik je tako že izgledal čisto drugače kot na začetku.


Za konec smo nalepili še nalepke, ki smo jih na začetku izbrali in izrezali po meri.


Tako smo prišli do končnega izgleda - na pogled povsem nova previjalna miza s predali. Poleg tega pa je narejana po meri, da paše v prostor in še nekaj.. nihče drug nima enake :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar